30. Květen 2023, 09:40 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Spuštěny nové verze webu Drsoň a Drsné diskuse.

Domů   Nápověda Přihlásit Registrovat  
Anketa
Otázka: Líbí se vám nový web a diskuse?
Ano
Jistě
Samozřejmě

Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Nový web Drsoň a Drsná diskuse  (Přečteno 81954 krát)
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« kdy: 14. Srpen 2009, 12:03 »

Jak jste si už asi všimli nebo si právě všímáte, v poslední době tu máme nové verze webu Drsoň a Drsné diskuse (však už bylo po 3 letech načase).

Začnu webem (http://drson.net): Rozběhl se tam redakční systém, který umožňuje jednoduše přidávat a měnit články včetně fotogalerií. Nakonec jsem rezignoval na to vytvářet superoriginální drsoňský vzhled a zrecykloval jsem jedno starší dílo, ale snad to i tak k něčemu vypadá.

Díky uživatelsky přívětivému redakčnímu systému teď může o drsných akcích informovat každý (konec reklamního sdělení), postup jsem trochu popsal v přiloženém návodu. JENŽE: momentálně se vyskytla jakási konstelace, kvůli které nefunguje redakční systém, jak by měl - občas hází chyby, články nejdou mazat, nefunguje české rozhraní apod.; nicméně i tak je možno přispívat. Náprava: v nedohlednu.

Co se týká obsahu, vložil jsem prozatím trasy a mapy z Ukrajiny. Výhledově se chystám postupně doplňovat věci ze starších let a těším se na vaši spolupráci.

Drsnou diskusi jsem chtěl původně jenom aktualizovat, ale jaksi se podle očekávání rozbila, takže jsem ji radši rovnou převedl na pokročilejší systém. Spousta věcí tu zpočátku nebude taková, na jaké jsme byli zvyklí u staré, ale časem se snad dají do kupy. (Třeba tohle: pokud se vám nelíbí řazení příspěvků od nejstarších, dejte nahoře Editace profilu - vlevo Nastavení vzhledu - Zobrazovat nejnovější příspěvky nahoře. Pro to musíte být zaregistrovaní, jak to změnit pro všechny jsem nenašel.)

Neváhejte napsat svoje připomínky, podněty, zprávy, když něco nefunguje apod., stejně to nejspíš nikdo nevyřeší, ale snaha se cení:))

Za 3 roky při dalších změnách nashledanou :))

* navod_web_drson_wp28.pdf (79.92 KB - staženo 1540 krát.)
« Poslední změna: 14. Srpen 2009, 12:17 od strepon » Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
Miki
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 14. Srpen 2009, 13:36 »

Šok óóó, pokrok se projevil... jsem si řikal, co s tou diskusí tropíš a ono toto. Jsem zvědav co na to řeknou ostatní... Úsměv

Na webu jsem si všiml, že chybí sekce pro fotky, ale ta se určitě ještě objeví :-). A kalendář kdyžtak určitě existuje i jako rozšíření WordPressu, líp by to pak asi zapadalo, než současný Googlácký... ale je to celkem jedno.
A mám taky první reklamaci, jsou tu špatně nastavený hodiny. Jsem trochu nesvůj, když mi to píše, že sem přispívám v půl třetí ráno Úsměv.

Jo a gratuluji k úspěšnému převodu dat ze starého systému :-).
« Poslední změna: 14. Srpen 2009, 13:43 od Miki » Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. Srpen 2009, 22:00 »

Ty hodiny byly ještě bezproblémový.... Ale už se tu zase vyskytly ruský (nebo ukrajinský:)) spamboti - stáhnul jsem proto rozšíření na známou otázku (rok vzniku ČR), ta se ale zobrazuje jen při registraci. Příspěvky neregistrovaných se kontrolují jen přes captchu, uvidíme, jak to (ne)bude fungovat.

K webu - fotky jsem myslel dávat k jednotlivým dnům (aspoň jich nebude najednou pět obrazovek). Kalendář jde nějaký zapnout i tady na diskusi, rozšíření by šlo taky, ale ono jestli bude kalendář využívaný jako doposud, možná lepší ho rovnou smazat:))
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
Miki
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. Srpen 2009, 12:30 »

Koukám, že spamboti opět řádí... nevim jak moc jde ta captcha nastavovat, ale zkus místo rozpoznávání textu dát k příspěvku nějakou inteligenční otázku (ve smyslu: Jakou barvu má Napoleonův bílý kůň. apod). To by mohlo fungovat účinněji. :-)
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!