30. Květen 2023, 09:09 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Spuštěny nové verze webu Drsoň a Drsné diskuse.

Domů   Nápověda Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 [3] 4
  Tisk  
Autor Téma: Srbsko 2014  (Přečteno 36952 krát)
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: 01. Srpen 2014, 17:05 »

Byl bych spíš pro Avalu - je to s ní o dost rychlejší a Budapešť mě moc nezaujala, takže tam bych se radši nezdržoval:))

Odjezd z Prahy klidně...

A bylo by fajn, kdyby se vyjádřili i ostatní, jestli tu nevymejšlíme ptákoviny:))
Nahlásit moderátorovi   Zaznamenáno
will
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #31 kdy: 04. Srpen 2014, 11:33 »

Avala je srdeční záležitost Smích , to by bylo už asi počtvrtý Smích  . Odjezd z Prahy - OK, přespím u Mikiho.
Délka cesty - když už tam budu, tak bych rád něco viděl... Docela počítám s tím Standovým termínem, pokud to není moc velká překážka...
Program je asi jasný, snad jen kdy udělat prohlídku Bělehradu ? První nebo poslední den?
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #32 kdy: 04. Srpen 2014, 13:47 »

Hm, akorát to je už za čtyři dny. Když nic jiného, vlak může být vyprodaný, zrovna Avala bývá dost plný.
Aneta
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #33 kdy: 04. Srpen 2014, 15:30 »

Tak po delší době znovu zdravím, byla jsem mimo internet, proto až teď. Pochopila jsem, že datum ještě není zcela uzavřené. U mě jde teď hlavně o náročnost akce, protože jsem po operaci a chodit delší trasy je pro mě nemožné...
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #34 kdy: 04. Srpen 2014, 15:35 »

Já taky počítám spíš s kulturní a akcí a lehkou turistikou, tak jsme o tom mluvili se Standou, je to tak?

Tobě se to časově hodí jak, Aneto?
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 04. Srpen 2014, 19:53 »

Je to tak, ale záleží, co si pod "lehkou turistikou" představujeme. Pokud polezeme nahoru na Midžor (a nikdo proti tomu zatím neprotestoval), pár dnům pochodu v horách se nevyhneme, i když to nebude nic extrémního.

Každopádně: zejtra je poslední termín nákup jízdenek, takže bych tak do 15 hodin potřeboval definitivně vědět počet. Odjezd tedy v sobotu Avalou, návrat někdy mezi 17. a 20. 8. - na tom nezáleží, jízdenka není na datum (snad jen kdyby půlka chtěla jet dřív, můžu koupit dvě skupiny místo jedný).
will
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #36 kdy: 05. Srpen 2014, 06:37 »

Jedu.. Valím oči! Super!
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #37 kdy: 05. Srpen 2014, 07:16 »

Já kdyžtak můžu s Anetou udělat náhradní program v nížině, kdyby to nešlo. Na tom jihu, kde je Midžor, se dají udělat nějaké kláštery, nebo denní výlet do Bulharska.

Nicméně k odjezdu, jak jste na tom s časem o týden později? Je to už docela narychlo, do pátka jsem v novinách a nemám tolik času na balení. Že bych jeli až příští sobotu.
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 05. Srpen 2014, 08:49 »

OK, počítám s 5 lidma.
Pro mě je jinej termín neprůchozí - mám volno právě od 9. do 20.

Jo a Miki a já potřebujeme rozseknout dovolenou - vzal bych si ji do toho 20., nebo se budeme vracet dřív?
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #39 kdy: 05. Srpen 2014, 08:51 »

Kdo je ten pátej?

OK, a co jet v neděli? Mně by se ten den k dobru hodil na přípravu. V pátek budu v práci nejmíň do poledne, navíc musím udělat další věci. O ten den můžeme posunout odjezd.

Aneto, jak ty?
Miki
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 05. Srpen 2014, 09:57 »

Zdravím všechny přítomné. Já jsem pátej (doufám teda, že ne jako kolo u vozu Úsměv ). Diskusi jsem občas sledoval, ale neměl jsem nějak moc co podstatného říct. Každopádně co se týče aktuálních témat:

Nevím jak to je se spojem, ale pokud bychom se vraceli až v tu středu, tak by mi nevadilo jet až v neděli. Jinak by mi to přišlo až zbytečně krátké.

A jiný termín taky nemůžu.
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 05. Srpen 2014, 09:59 »

Právě jsme se s Michalem dohodli, že odjezd v sobotu Avalou, návrat někdy 19./20.
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #42 kdy: 05. Srpen 2014, 15:29 »

Takže praktické věci:

- mapy - mám půjčenou slušnou silniční mapu Srbska s Makedonií
- průvodce - v knihovně nemají, zítra to ještě zkusím U Pašků
- jazykový průvodce - v knihovně jenom chorvatština, což není ideální  Škleb
- měna - podle ČNB je kurz asi 23,7 RSD/100 CZK, kolik toho berete? forintů pár tisíc mám, kdybyste si chtěli někde na nádraží koupit něco k snědku (v Budapešti bude čas, pokud vím), jsem ochotný směnit
- pasy - berete všichni? kdybychom jeli do Kosova (o tom jsme se zatím neusnesli, ale můžeme to dohodnout na místě), tak je musíme mít, Kosovo naše OP neuznává
- pojištění
- ubytování na první noc nebo dvě (Bělehrad) - zajistíme předem?
- stany - potřebujeme? kdo bere?
- vařiče - dtto
- rozpis jídla - opět souvisí s předchozím, kolik dní hodláte být v horách, jak velkej to je hardcore?
- místo srazu - navrhuji Hl. n. u východu z metra směr Háje (když přijedete z Ládví) v 5:10

Kontakt na mě: 732 11 22 99
strepon
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 06. Srpen 2014, 08:41 »

Jízdenky koupený, k tomu dalšímu:
- dle přání Vildy jsem pořídil mapy - celková automapa a jih 1 : 200 000, ta vypadá dobře,
- minule v ČH jsme měli tenhle slovníček, dál moje ambice nesahají:))
- beru tak 200 €, výměna za dináry na místě, € budu měnit v pátek, kdyby ještě někdo chtěl,
- pas beru, Kosovo ne:))
- pojištění stačí nejobyčejnější (do 2000 m),
- ubytování na první noc klidně zamluvit asi můžeme - nějaký tipy?
- stan neberu/nepotřebuju, jídlo beru tak na 4-5 dní - v horách bych to na dýl neviděl, hardcore malej:))
- sraz OK, případně malá beforeparty v pátek večer?
Zik
Nový člen
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #44 kdy: 06. Srpen 2014, 09:05 »

Dík za to zmínku, že bereš éčka. Málem jsem nakoupil denáry za šíleně nevýhodnej kurz (27 CZK/100 RDS), podle všech fór to stojí na místě 23-24 korun. Takže taky beru éčka.

Budeme spát pod širákem?
Stran: 1 2 [3] 4
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2011, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!